Recept van de maand

Lekker eten vinden we vaak allemaal belangrijk en leuk. Maar koken... Toch is koken een heerlijke bezigheid. Zeker als je dit met je hele gezin kunt doen. Kinderen vinden de keuken namelijk maar wat interessant. En hoe eerder ze leren wat je met verschillende ingredienten kunt maken, hoe makkelijker ze durven proeven en smaken leren kennen. Elke maand staat er op deze pagina een recept centraal. Een recept dat niet alleen erg lekker is voor jong en oud, maar ook nog eens makkelijk, gezond en leuk om te maken.


Courgette fritatta met naanbrood en yoghurt dip

Heerlijk voor de paasbrunch of je eerste voorjaarspicknick. Deze courgette fritatta zit boordevol eiwitten en vitamines. Serveer het met overheerlijk naanbrood en de frisse yoghurtdip en je scoort geheid punten bij het hele gezin.

Ingrediƫnten

voor 2 volwassenen en 2 kinderen

1,5 naanbrood

6 eieren

160 gram feta of witte kaas

3 eetlepels olijfolie

1,5 courgette

160 gram magere Griekse yoghurt

1,5 rode ui

20 cherrytomaatjes

1,5 theelepel gemalen komijnzaad

3 teentjes knoflook

3 theelepels gedroogde peterselie

snuf peper

snuf zout


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

Was de courgette en snijd in plakjes. Was de cherrytomaten en snijd doormidden.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de helft van de knoflook met de ui en komijn voor ongeveer 3 minuten.

Voeg de plakjes courgette toe en bak nog 2 minuten. Verdeel de groenten vervolgens over een (ronde) ovenschaal.

Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erboven en roer door.

Schenk het eimengsel over de groente en verdeel de cherrytomaten eroverheen.

Bak de frittata in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven gaar. Leg de laatste 5 minuten het naanbrood ernaast.

Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de frittata op een bord en serveer met het naanbrood en yoghurtdip.


Eet smakelijk!


Dit recept komt van VYTAL, de meest complete voedingsapp