Recept van de maand

Lekker eten vinden we vaak allemaal belangrijk en leuk. Maar koken... Toch is koken een heerlijke bezigheid. Zeker als je dit met je hele gezin kunt doen. Kinderen vinden de keuken namelijk maar wat interessant. En hoe eerder ze leren wat je met verschillende ingredienten kunt maken, hoe makkelijker ze durven proeven en smaken leren kennen. Elke maand staat er op deze pagina een recept centraal. Een recept dat niet alleen erg lekker is voor jong en oud, maar ook nog eens makkelijk, gezond en leuk om te maken.


Bloemkoolpizza met paprika en tomaat

Pizza! Een van de meest gehoorde favorieten en onderdeel van de zogenaamde 5 P's (pizza, pasta, pannenkoeken, poffertjes en patat). De meeste varianten zijn echter niet om elke dag te eten. Deze pizza is een stuk gezonder. Met veel groenten en dus vezels. Fijn voor je buik en de benodigde hoeveelheid vitamines.

Ingrediƫnten

voor 2 volwassenen en 2 kinderen

130 gram parmezaanse kaas

130 gram mozzarella

1040 gram bloemkool

3 eieren

390 gram passata / gezeefde tomaten

1,5 rode ui

175 gram gele paprika

13 cherrytomaten

handje basilicum

2,5 theelepel Italiaanse kruiden

snuf zout

snuf peper


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220C

Pel de ui en snijd in halve ringen

Was de paprika en snijd in reepjes. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden.

Snijd de bloemkool in roosjes en maak fijn in een keukenmachine

Doe de fijngemalen bloemkool in een kom en verwarm afgedekt in de magnetron voor 3 minuten of kook even in een pan met water

Doe de bloemkool in een schone theedoel en wring deze goed uit tot al het vocht uit de bloemkool is

Meng de bloemkool in een kom met de Parmezaanse kaas en het ei en kneed goed door elkaar

SChep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en maak 2 grotere ronde vormen en 2 kleinere ronde vormen van ongeveer 1 cm dik. Druk de cirkels goed aan met de bolle kant van een lepel

Schuif de plaat in de oven en bak de bodems in 15 minuten goudbruin

Roer ondertussen de passata, Italiaanse kruiden, peper en zout in een kom door elkaar

Snijd de mozzarella in plakjes

Haal de pizzabodems uit de oven en bestrijk met de tomatensaus. Verdeel de paprika, mozzarella, cherrytomaten en ui over de pizza's en bak deze nogmaals 15 minuten in de oven.


Eet smakelijk!


Dit recept komt van VYTAL, de meest complete voedingsapp